A darált hús az egyik legsokrétűbb alapanyag. Alapvetően a sertéshúsra gondolunk, amikor darált húst vásárolunk, de gyakran keverik a sertést a marhahússal, hogy még ízletesebb legyen az abból készült étel. Akik pedig könyebb és/vagy diétás ételeket készítenének belőle, darált csirke- vagy pulykamellet vásárolnak.
A fasírt, a húsgombócok, a levesbe főtt gombóc, a rakott és töltött ételek, a raguk nagyobb részének darált hús az alapja. Könnyű vele dolgozni, hiszen konyhakészen vásárljuk, és tényleg csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásának.
(A tápérték a hús fajtájától, zsírosságától függ. Jelen esetben a sovány sertéshús adatait adjuk meg.)
Bármikor, ha darált húsból főznél.
Felhasználásig a hűtőszekrényben, vagy le is fagyasztható.
121 kcal
21.1 g
4 g
0.2 g
Hús panírozásakor, ha úgy találod, kevés a prézlid, nyugodtan hozzákeverhetsz a zsemlemorzsáboz egy kevés lisztet!