Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával töltött rántott cukkini párnácskák

110 szavazat
25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk (meghámozni nem kell!), és hosszanti irányban nagyon vékony szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk a felesleges levet.
  2. Keresztbe teszünk 2 cukkini csíkot, és ahol találkozik a két csík oda teszünk egy-egy mozzarella golyót. Összehajtogatjuk a cukkiniket kis párnácskává és egy-egy fogvájóval összetűzzük.
  3. A szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, pici sóval ízesített felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk. (Ekkor még segítségünkre lehetnek a fogvájók, amiket majd csak sütés előtt távolítunk el, hogy a párnácskák szépen megőrizzék formájukat.)
  4. Bő forró olajban pirosra sütjük. Párolt rizzsel és fokhagymás joghurttal tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss