Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegán töltött paprika

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagyma felét finomra vágjuk és az olaj felén a feldarabolt gombával együtt jól lepirítjuk, ami nedvességet kienged, azt elpárologtatjuk. Mindezt botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban összedolgozzuk a vágott petrezselyemmel, a kakukkfűvel és az előre megfőzött árpagyöngyével. Ez lesz a töltelék.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, a magokat is eltávolítjuk. Betöltjük a tölteléket a paprikába.
  3. Magas lábasban feltesszük az alaplevet a zeller- és petrezselyemzöldjével, a maradék fél darab hagymával és fokhagymákkal forrni. Amikor felforrt, takarékra vesszük és elhelyezzük benne a paprikákat. Fedő alatt lassan megfőzzük, nem kevergetjük, csak néha megrázogatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Rántást készítünk: 1 dl olajat hevítünk, megszórjuk 2 púpos evőkanál liszttel, zsemleszínűre pirítjuk, és felöntjük a paprika leszűrt főzőlevéből kb. 1 literrel. Csomómentesre keverjük habverővel, majd a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük. Kb. 15 percig forraljuk, sóval, borssal és ízlés szerint cukorral ízesítjük. A töltött paprikákat óvatosan visszahelyezzük a mártásba, és néhány perc alatt óvatosan összeforraljuk. Sós vízben főtt burgonyát adhatunk mellé.

VIETNÁMI PHO LEVES (VEGÁN RECEPT)>>> 

VEGÁN CSÁSZÁRMORZSA ALMÁVAL>>> 

MEXIKÓI BABLEVES (VEGÁN)>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Barátok közt: Sülve-főve receptkönyv - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss