Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártejszelet

60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín (cukrozott)
  • étcsokoládé

Elkészítés

  1. A madártejszelethez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd két részletben hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A jól eldolgozott masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
  3. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a vajat és csomómentesre keverjük, majd a kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet.

  4. Ajánljuk még:

Megjegyzés

A három éves kisfiam imádja a tejszínhabos süteményeket, így ez a pillekönnyű finomság az egyik kedvence. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss