Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes-édes madártej szelet

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín (dobozos)
  • 2 csomag habfixáló
  • csokidara

Elkészítés

  1. A 6 tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
  2. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
  3. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.
  4. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd ezt ráhalmozzuk a vaníliakrém tetejére. A süteményt csokidarával díszítjük.

    Ajánljuk még:

    Egyszerű madártej szelet >>>

    Csokoládés madártej-szelet >>> 

Megjegyzés

A három éves kisfiam imádja a tejszínhabos süteményeket, így ez a pillekönnyű finomság az egyik kedvence. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek