hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült madártej

75 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sült madártej elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A maradék cukrot a tojássárgákkal kihabosítjuk, majd belekaparjuk a vanília magjait.
  3. Hozzáadjuk a sót, a citrom lereszelt héját, a tejet, majd a lisztet, és csomómentesre keverjük kézi haberővel.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne törjük össze. A masszát kivajazott jénai tálba öntjük.
  5. Hideg, nem előmelegített sütőbe tesszük! 180 fokra állítjuk, és légkeveréssel 30 percig sütjük.
  6. Félóra elteltével mérsékeljük a hőfokot 150 fokra, és kb. még 25-35 perc alatt rezegős, pudingos állagúra sütjük.
  7. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a sült madártej:

Megjegyzés

A legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben és pihen. Pinczel Orsolya receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss