Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült madártej

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A maradék cukrot a sárgájával kihabosítjuk, belekaparjuk a vanília magjait, hozzáadjuk a sót, a citrom lereszelt héját, a tejet, majd a lisztet, és csomómentesre keverjük kézi haberővel.
  2. Aztán óvatosan beleforgatjuk a habot, vigyázva, hogy ne törjük össze. A masszát egy kivajazott jénai tálba öntjük.
  3. Hideg, nem előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokra állítjuk, és légkeveréssel 30 percig sütjük. Aztán mérsékeljük a hőfokot 150 fokra, és kb. még 25-35 perc alatt rezegős, pudingos állagúra sütjük.


Ajánljuk még:

Megjegyzés

A legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben és pihen. Pinczel Orsolya receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek