Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj a nyár slágerével, az újkrumplival! Íme egy szuper recept

default user icon
MME
Ez a nagyszerű étel olyan összetevőket tartalmaz, amelyek egészségesek, tápanyagban dúsak, ezáltal pedig tökéletesek ebédre a fogyni vágyók számára.

 

Így működik

Néhány napon át fogyassz ebédre újkrumplicurryt, reggelire és vacsorára pedig válassz könnyű fogásokat! Reggel ehetsz például zabpelyhet natúr joghurttal és idénygyümölcsökkel, vacsorára pedig zöldségféléket, vegyes salátát tengeri hallal vagy zsírszegény hússal, esetleg tofuval.

A curry értékes hozzávalóit (pl. csírák, spenót, újhagyma) érdemes hosszú távon beépítened az étrendedbe, mondjuk saláta-alapanyagként.

Újkrumplicurry

Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g apró szemű újburgonya, 100 g csirkemellfilé, 1 db zöld banán (elhagyható), 2 db újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek kókuszolaj (olívaolajra cserélhető), 1 tk currypor, 1 tk kurkuma, 150 ml zöldségleves-alaplé, 100 ml kókusztej, só, bors, 2 ek citromlé, 300 g zöldborsó, 25 g spenót, 20 g brokkolicsíra

Elkészítése:

1. Az újkrumplit alaposan mossuk meg, a héját dörzsöljük le. Sós vízben főzzük meg, szűrjük le. A húst mossuk meg, kockázzuk fel. A banánt és az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát aprítsuk fel.

2. A kókuszolajat edényben hevítsük fel, és 4 perc alatt kevergetve pirítsuk meg benne a húst. Szórjuk meg a curryvel, a kurkumával, és süssük tovább. Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel.

3. Ízesítsük sóval, borssal és a citromlével, majd adjuk hozzá a banánt, a zöldborsót, az alaposan megmosott spenótot, a burgonyát, és főzzük még pár percig. Tálaljuk a brokkolicsírával megszórva.

Mi a titok?

Az egészséges hozzávalókban rejlik a fogás ereje!

Zöld leveles zöldségek

Nem is csoda, hogy rengeteg smoothie-receptnek a fő hozzávalói a zöld leveles zöldségek, legyen szó spenótról, mángoldról, fodros kelről, kínai kelről vagy akár rukkoláról. Gazdagok sejtvédő antioxidánsokban, ásványi anyagokban (pl. kalcium, magnézium, kálium) és vitaminokban (A-, B-, K-vitamin). Rostanyagaik révén kellemesen eltelítenek, a kalóriatartalmuk ugyanakkor alacsony.

Kurkuma

Ázsiában évezredek óta használják a népi gyógyászatban, többek között az emésztőrendszer problémái (gyomorégés, felfúvódás, hasgörcs) esetén. Remekül beválik akkor is, ha valaki túl nehéz ételt eszik, és kellemetlen teltségérzettől szenved. Vízhajtó hatással rendelkezik, és jótékonyan hat a vese működésére.

Újburgonya

A nyár egyik nagy kedvence. Gyorsan elkészül, meghámozni sem szükséges, elég megdörzsölni. Telis-tele van értékes anyagokkal, magas a víztartalma. Friss zöldfűszerekkel párosítva még egészségesebb, és tökéletes alapanyag a könnyű nyári ebédhez. Ha fogyókúrázol, ne süssd olajban!

Csírák

Vitaminokban és nyomelemekben gazdagok, éppen ezért igen értékes tápláléknak számítanak. Az ételünkhöz hozzáadott brokkolicsíra A-, B-, C- és E-vitamint, továbbá kalciumot, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. Nagyszerű antioxidáns!

Zöldborsó

Jelentős mennyiségű fehérje található benne, kiemelkedő a folsavtartalma, mindemellett értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik. Hogy megőrizze értékes anyagait, a legjobb párolni, esetleg nagyon rövid ideig főzni a zsenge zöldborsót.


MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCS ÉS DIÉTATIPP A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! >>>

FOGYJ SZUPERLEVESEKKEL - 3 BOMBAJÓ RECEPT! >>>

4 NAPOS TÉSZTADIÉTA: 7 TIPP, HOGY JÓL IS LAKJ, ÉS LE FOGYJ KÖZBEN! >>>

FOGYJ RIZZSEL EGÉSZSÉGESEN: 5 TIPP A BETARTHATÓ RIZS-DIÉTÁHOZ! >>>

ÚJKRUMPLI, A TÖKÉLETES NYÁRI KÖRET - 2 EXTRA RECEPTTEL! >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss