Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb bolognai spagetti

MME MME
80 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A bolognai spagetti ragujához a vöröshagymát, a répát és a zellert apró kockára vágjuk. Használhatunk hozzá aprítógépet is.
  2. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a zöldségeket. Miután megpároltuk őket, hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már a hús kellően lepirult és száraz, hozzáadjuk a vörösbort és néhány percig tovább pároljuk.
  3. Beleöntjük a paradicsompürét, némi vizet és alacsony lángon legalább 1 órán át főzzük. Az elfőtt levet folyamatosan pótoljuk kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges.
  4. A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bolognai raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS BOLOGNAI SPAGETTI!

Ezek is érdekelhetnek

Friss