Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb bolognai spagetti

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a répát és a zellert apró kockára vágjuk, használhatunk akár aprítógépet is.
  2. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a zöldségeket. Miután megpároltuk őket, hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már a hús kellően lepirult és száraz, hozzáadjuk a vörösbort és néhány percigpároljuk. Beleöntjük a paradicsompürét, némi vizet és alacsony lángon legalább 1 órán át főzzük. Az elfőtt levet folyamatosan pótoljuk kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges.
  3. A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bolognai raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal.

Videó! Így készítheted el a bolognai spagettit! >>>

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

BOLOGNAI SPAGETTI ALAPRECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek