Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Horváth András
Minél hidegebb van, annál inkább vágyik az ember egy nagy tányér forró krémlevesre. Ez a sült almás, sárgarépás verzió pedig igazi őszi, fűszeres finomság, ami ropogós baconnel megszórva egyszerűen zseniális. Nemcsak a testet, de a lelket is átmelegíti, érdemes kipróbálni!
Ádám konyhája
Az ősz elképzelhetetlen krémlevesek nélkül. Az ízletes zöldségekből önmagukban is laktató, testet és lelket is melengető levesek készíthetők gyorsan, egyszerűen – akár egy fárasztó munkanap után is. Mutatjuk a gombából készült kedvenceinket!
Malmos Szilvia
A hideg sárgadinnye-krémleves egy igazi nyári hűsítő. Főzni sem kell, ennek köszönhetően pedig kevesebb mint fél óra alatt elkészül a mosogatással együtt. A napérlelte sárgadinnyének most van a szezonja, szóval bűn lenne veszni hagyni ezt a szupert levest. Készítsétek el ti is az alábbi receptvideó alapján.
Sárgabarackból istenien finom krémlevest készíthetünk, amihez még a tűzhelyt sem kell begyújtani. Ez azért igen nagy előnye ennek a receptnek, hiszen a nyári melegben senki nem ácsorog szívesen órákon át a forró konyhában fakanállal a kezében. Ennek a hűs finomságnak a kivételes ízvilága garantáltan felráz a legfáradtabb hétköznapokban is.
Rozsnyai Gabriella
Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Ezt a zöldséget azonban nem csak megfőzve és sóval jó alaposan behintve érdemes fogyasztani! A kukoricából sokféle fogás készíthető, a levesektől a salátákon át egészen a főételekig bármihez felhasználhatjuk.
Krémlevesek jellemzően ősszel kerülnek az asztalra, pedig egy-egy hűvösebb nyári napon is jól tud esni egy könnyedebb, zöldségből készült finomság. Éppen ezért most egy kakukkfüves gombakrémlevessel készültünk, próbáljátok ki!
Kósa Kolos
A sajt egy olyan alapanyag, ami a legtöbb étellel kiválóan működik. Nagyszerű példa erre a sajtleves is, amihez remekül illik egy lágyabb világos sör. Nos, ennek a két hozzávalónak a találkozásából született a sörös sajtleves, amit vétek lenne kihagyni. Pirított szalonnával az igazi!
Az enyhén édeskés póréhagymából fenséges krémlevest készíthetünk. Mutatunk is hozzá egy pofonegyszerű receptet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé. A végeredmény zseniális lesz!
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül valamilyen krémleves az asztalra. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk. Ha némi változatosságra vágy, válassz más, izgalmasabb levesbetétet. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a brokkoli egy igen egészséges zöldség. Magas folsav-, C-vitamin és vastartalma miatt a zsírégetésben is segíthet, az pedig külön jó hír, hogy nem csak salátákhoz kiváló alapanyag, hanem mennyei krémlevest is készíthetsz belőle.
Krumpli, a megunhatatlan. Az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen olcsó és laktató fogásokat lehet belőle készíteni télen-nyáron. Például isteni leveseket is főzhetsz burgonyából, variálhatod virslivel, sajttal, kolbásszal, sonkával. Akárhogyan is készíted el, aki eszik belőle, az mind a tíz ujját megnyalja utána.
Kovács Ágnes
Egy finom ünnepi leves nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Ebben az időszakban sokan készítenek halászlevet, húslevest, vagy krémlevest. Ha még nem döntötted el, hogy milyet főzöl pontosan, akkor adunk néhány tippet.
Felcsiki Tünde
Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek a krémleves: selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Ráadásul szinte bármilyen alapanyagból készíthető - ebben az esetben gomba, tök, burgonya sok-sok hagyma és egy kis fehérbor is került bele. A végeredmény zseniális lett!
DÖMÖTÖR VIOLA
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít. Mivel azonban hozzászoktunk ahhoz, hogy a legtöbb élelmiszerhez folyamatosan hozzájuthatunk, így nem is olyan egyértelmű: miért is fontos ez? A szezonális finomságokról Pintér László őstermelő is mesélt, aki a nyári szamóca termés után ősszel tökök termesztésével is foglalkozik.
Videó
A hideg, borongós, nyirkos őszi és téli napok garantált örömforrása egy-egy tál forró, laktató krémleves. Ezek elkészítése általában nem tart tovább fél óránál, és némi levesgyönggyel, pirított kenyérkockával vagy esetünkben baconcsipsszel kínálva a család apraja-nagyja boldogan falja. Nézzük, hogyan készül kedvenc gyökerünkből, az olcsó és szuperegészséges zellerből a leves!