hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves baconnel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A gombakrémleves elkészítéséhez a finomra vágott gombákat - melynek egy kis részét félrerakjuk a levesbetéthez - vízben feltesszül főni.
  2. Közben az olajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát, megszórjuk a liszttel, egy kevés vízzel felengedjük, és ezzel besűrítjük a levest. 
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük a levest, majd a végén tejszínnel dúsítjuk. További 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről
  4. A félrerakott gombaszeleteket és a bacont serpenyőben megpirítjuk és azzal tálaljuk a gombakrémlevest. 

Megjegyzés

Imre György receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss