Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves egyszerűen

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • pirított kenyérkockák
  • petrezselyemlevelek
  • durvára tört színes bors

Elkészítés

  1. A vörös- és a fokhagymát, valamint a burgonyát meghámozzuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a burgonyát falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük, apró rózsákra bontjuk.
  2. Egy lábasban a felforrósított olajon megfonnyasszuk a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a karfiolt meg a burgonyát, és megpirítjuk. Rácsipkedjük a leöblített kakukkfű leveleit, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon főzzük, míg az összes zöldség megpuhul.
  3. A levest botmixerrel püréstíjük, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk, petrezselyemlevelekkel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss