Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres sárgarépakrémleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 2 db burgonya
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • 0,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem a tálaláshoz
  • frissen őrölt színes bors a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A hagymát, a gyömbért, a burgonyát és a répát meghámozzuk. A hagymát és a gyömbért finomra vágjuk, a többit falatnyi darabokra.
  2. Az olívaolajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a burgonyát és a répát, majd az egészet néhány perc alatt összepirítjuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, a zöldségeket puhára főzzük.
  3. A levest botmixerrel lepürésítjük, és a tejszínnel dúsítjuk.Tányérokba merjük, és durvára vágott petrezselyemmel, egy kevés borssal meghintve tálaljuk.

    FELÜLMÚLHATATLAN KRÉMLEVESEK, AMELYEKKEL ERŐSÍTHETED AZ IMMUNRENDSZERED! >>> 

Ezek is érdekelhetnek