Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves fenyőmaggal

MME MME
50 perc
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagyma-krémleves elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, egyformára daraboljuk. A medvehagymát megtisztítjuk, és azt is nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vajat, közepes lángon melegíteni kezdjük.
  3. A vöröshagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk, majd amikor a vaj felhevült, hozzáadjuk, sózzuk, pár percig dinszteljük.
  4. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából 1 centire ellepi a burgonyát.
  5. Közepes lángon elkezdjük főzni, majd ha felforrt, kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és 30 percig főzzük.
  6. Ha a burgonya már megfőtt, beletesszük a medvehagymát, amivel 4-5 percig tovább főzzük, majd a kész levesalapot levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
  7. A krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. A levest tálalhatjuk pirított fenyőmaggal, parmezánnal, de krutonnal vagy pirított sonkával is isteni!

    Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagyma-krémeleves!


Ezek is érdekelhetnek

Friss