Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves fenyőmaggal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagyma krémleves elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, egyformára daraboljuk. A medvehagymát megtisztítjuk, és azt is nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vajat, közepes lángon melegíteni kezdjük.
  3. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd amikor a vaj felhevült, hozzáadjuk, sózzuk, pár percig dinszteljük. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából 1 centire ellepi a burgonyát.
  4. Közepes lángon elkezdjük főzni, majd ha felforrt, kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és 15-20 percig főzzük.
  5. Ha a burgonya megfőtt, beletesszük a medvehagymát, amivel 4-5 percig tovább főzzük, majd a kész levesalapot levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
  6. A krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
  7. A levest tálalhatjuk pirított fenyőmaggal, parmezánnal, de krutonnal vagy pirított sonkával is isteni!

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES!

Ezek is érdekelhetnek