Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a fűszerekkel ízesítjük, felforraljuk, és szép lassan főzzük.
Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, a levest szűrőn átszűrjük (a zöldségekre nem lesz szükség).
A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig, majd botmixerrel pépesítjük.
A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább.