hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsenge medvehagymaleves burgonyagombóccal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A gombócokhoz:
  • 2 szem burgonya
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg rétesliszt
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Néhány perc párolás után szórjuk rá a lisztet, jól keverjük össze, és öntsük fel másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük negyed órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel.

A gombócokhoz főzzük meg sós vízben a meghámozott és faldarabolt burgonyákat, majd törjük át. Még langyosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a csipetnyi őrölt szerecsendiót. Gyúrjuk közepesen kemény tésztává, lisztes kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.

Tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék vékony metéltre felvágott medvehagymát, szedjük leveses tálkákba a kifőtt gombócokkal együtt.

Ezek is érdekelhetnek