Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymapesto villámgyorsan

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A medvehagyma leveleit megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a parmezánt kockákra vágjuk.
  2. Egy késes aprítóba tesszük a medvehagymát, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát.
  3. Enyhén sózzuk, borsozzuk, felöntjük olívaolajjal, majd az aprító segítségével 1-2 perc alatt darabos, krémes állagúvá aprítjuk.
  4. Az elkészült pestót üvegbe rakjuk, és hűtőben tároljuk felhasználásig. Használhatjuk tésztákhoz, rakhatjuk sós süteményekbe, adhatjuk tojásos, burgonyás ételekhez, de friss kenyérre kenve is kitűnő.

Nézd meg medvehagymapesto elkészítését videón:

Megjegyzés

Hetekig eláll ez az igazán markáns ízbomba! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss