Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a rókagombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd 5-6 perc párolás után meglocsoljuk egy kis fehérborral. Felöntjük alaplével vagy vízzel, és 15 percig főni hagyjuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, összeturmixoljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és további 10 percet főzzük. Megkóstoljuk, szükségszerűen, tovább ízesítjük és átszűrjük.

A spenótos gombóchoz az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a friss spenóttal lepirítjuk vajon, majd tejjel össze turmixoljuk. A kockázott kenyeret sütőben kiszárítjuk. Amikor a kenyér elkészült, egy edényben összekeverjük a lepirított alapanyagokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a parmezán sajtot, összekeverjük, hogy sima masszát. Bevizezett kézzel, apróbb gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízbe rakva megfőzzük 4-5 perc alatt.

A forró levest a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek