Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rókagomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 6 dl víz vagy alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pár szál friss kakukkfű
  • A gombócokhoz:
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg friss spenót
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • pici tej
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 4 szelet toast kenyér pirítva, felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a rókagombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd 5-6 perc párolás után meglocsoljuk egy kis fehérborral. Felöntjük alaplével vagy vízzel, és 15 percig főni hagyjuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, összeturmixoljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és további 10 percet főzzük. Megkóstoljuk, szükségszerűen, tovább ízesítjük és átszűrjük.

A spenótos gombóchoz az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a friss spenóttal lepirítjuk vajon, majd tejjel össze turmixoljuk. A kockázott kenyeret sütőben kiszárítjuk. Amikor a kenyér elkészült, egy edényben összekeverjük a lepirított alapanyagokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a parmezán sajtot, összekeverjük, hogy sima masszát. Bevizezett kézzel, apróbb gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízbe rakva megfőzzük 4-5 perc alatt.

A forró levest a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss