Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal

MME MME
45 perc
mester
költséges
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a rókagombát.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd 5-6 perc párolás után meglocsoljuk egy kis fehérborral.
  3. Felöntjük alaplével vagy vízzel, és 15 percig főni hagyjuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, összeturmixoljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és további 10 percet főzzük. Megkóstoljuk, ízlés szerit tovább ízesítjük és átszűrjük.
  4. A spenótos gombóchoz az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a friss spenóttal lepirítjuk vajon, majd tejjel össze turmixoljuk.
  5. A kockázott kenyeret sütőben kiszárítjuk. Amikor a kenyér elkészült, egy edényben összekeverjük a lepirított alapanyagokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  6. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a parmezán sajtot, összekeverjük, hogy sima masszát kapjunk.
  7. Bevizezett kézzel, apróbb gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízbe rakva megfőzzük 4-5 perc alatt.
  8. A forró levest a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek