Elkészítés: Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a rókagombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd 5-6 perc párolás után meglocsoljuk egy kis fehérborral. Felöntjük alaplével vagy vízzel, és 15 percig főni hagyjuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, összeturmixoljuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és további 10 percet főzzük. Megkóstoljuk, szükségszerűen, tovább ízesítjük és átszűrjük.
A spenótos gombóchoz az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a friss spenóttal lepirítjuk vajon, majd tejjel össze turmixoljuk. A kockázott kenyeret sütőben kiszárítjuk. Amikor a kenyér elkészült, egy edényben összekeverjük a lepirított alapanyagokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a parmezán sajtot, összekeverjük, hogy sima masszát. Bevizezett kézzel, apróbb gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízbe rakva megfőzzük 4-5 perc alatt.
A forró levest a gombócokkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!