Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, megfelezzük és kimagozzuk. A barnacukrot a mézzel együtt karamellizáljuk, majd a karamellbe öntjük a barna rumot.
  2. A sárgabarackot is a lábosba borítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a vaníliát, a fahéjat és 1-2 nagyobb narancshéjat, végül pedig az egészet puhára főzzük
  3. Amíg a gyümölcsleves fő, elkészítjük a túrógombócot. Ehhez összekeverjük a túrót, a tojást, a grízt, a barnacukrot és a vaníliát, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Ha megfőtt a leves, kivesszük belőle a narancs héját, majd a főzőtejszín hozzáadásával az egészet leturmixoljuk, lehűtjük és tálalásig félretesszük.
  5. Egy lábosban vizet forralunk egy csipet sóval. (Ha a víz forr, mérsékeljük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön.) Apró gombócokat készítünk és kifőzzük a gyöngyöző vízben, majd tálalásig félretesszük őket. Végül megpirítjuk a mandula szeleteket is.
  6. Egy tányérba öntjük a hideg levest, óvatosan belehelyezzük a túrógombócokat, majd az egészet meghintjük a pirított mandulával. Mentalevéllel és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sárgabarack krémleves túrógombóccal



Ezek is érdekelhetnek

Friss