Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A krémleveshez:
  • 1 kg sárgabarack
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek méz
  • 0,2 dl barna rum (vagy konyak)
  • 1 csipet vanília
  • 1 mk fahéj (csapott)
  • 1 db narancs (héja)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag mandula szelet
  • A túrógombóchoz:
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 5 dkg gríz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 csipet vanília
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, megfelezzük és kimagozzuk. A barnacukrot a mézzel együtt karamellizáljuk, majd a karamellbe öntjük a barna rumot.
  2. A sárgabarackot is a lábosba borítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a vaníliát, a fahéjat és 1-2 nagyobb narancshéjat,  végül pedig az egészet puhára főzzük
  3. Amíg a leves fő, a túrógombóchoz összekeverjük a túrót, a tojást, a grízt, a barnacukrot és a vaníliát, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Ha megfőtt a leves, kivesszük belőle a narancs héját, majd a főzőtejszín hozzáadásával az egészet leturmixoljuk, lehűtjük és tálalásig félretesszük.
  5. Egy lábosban vizet forralunk egy csipet sóval. (Ha a víz forr, mérsékeljük a lángot, hogy éppen gyönygyözzön.) Apró gombócokat készítünk és kifőzzük a gyönygöző vízben, majd tálalásig félretesszük őket, végül megpirítjuk a mandula szeleteket.
  6. Egy tányérba öntjük a hideg levest, óvatosan belehelyezzük a túrógombócokat, majd az egészet meghintjük a pirított mandulával. Mentalevéllel és reszelt narancshéjjal díszítjük.

ÍGY KÉSZÍTHETED EL A KRÉMLEVEST! >>> 

MÉG TÖBB RECEPT NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

MÉG TÖBB BARACKOS RECEPTET ITT TALÁLSZ>>> 

KRÉMLEVESEKET ITT TALÁLASZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss