Hideg sárgabarack-krémleves mentával

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, elfelezzük, a magot eltávolítjuk. Egy turmixgépbe rakjuk az elfelezett barackot, hozzáadjuk a mentaleveleket, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, fűszerezzük fahéjjal, kardamommal, citromlével, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is, a görög joghurtot, a tejszínt, és a tejet, végül egy csipet sót.
  2. A turmixgépet lezárjuk, és 6-8 perc alatt homogénre turmixoljuk. Az elkészült friss üde levest tálalhatjuk azonnal, de pihentethetjük a hűtően. Adhatunk hozzá tejszínhabot, de pirított mandulával, dióval is fogyaszthatjuk, dekorálhatjuk mentalevéllel.

Nézd meg videón is, hogyan készül a sárgabarack-krémleves mentával:

Ezek is érdekelhetnek

Friss