Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-sárgabarackos süti

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 21 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 50 dkg sárgabarack
  • A szóráshoz:
  • 3 evőkanál darált mandula
  • 1-1,5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • A habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd hozzászitáljuk a vaníliás pudingporral és sütőporral elkevert lisztet. Én egy 26 cm-es kerek formába öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fok) 15 percig sütjük.

Közben a barackot felszeleteljük, majd a sütőből kivett tészta tetejét kirakjuk a barackkal, meghintjük a cukor, vaníliás cukor, fahéj, darált mandula keverékével. Visszatesszük a sütőbe, és további 35 percig sütjük.

Közben a 4 tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, és szép fényes, kemény habot verünk belőle. Rákenjük a barack tetejére úgy, hogy szép hullámos legyen, és addig sütjük, amíg kicsit megbarnul.

Megjegyzés

Nem csak sárgabarackkal, hanem meggyel, szilvával, őszibarackkal is finom. Ha valaki nem szeretne habot tenni rá, akkor nem 35 percig, hanem tovább kell sütni (tűpróba!).

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss