Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricakrémleves villámgyorsan

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 2-3 bögre kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 l húslevesalaplé
  • 1,6 dl kókusztejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • csili
  • bazsalikom
  • A díszítéshez:
  • balzsamecet

Elkészítés

  1. A kukoricát és a fokhagymákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  2. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd a sült kukoricát és fokhagymát ráöntjük. 2-3 percig így pirítjuk, majd felöntjük a húslevesalaplével. 10 percig főzzük, majd krémesre mixeljük. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával, csilivel, sóval és bazsalikommal.
  3. Még egyszer felforraljuk, majd egy kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

KUKORICALEPÉNY (TÓCSNI)>>> 

PETREZSELYMES KUKORICASALÁTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss