Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zellerkrémleves

40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A megtisztított zellert kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, majd nagyjából 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A megpucolt burgonyát is felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, míg a fokhagymát egészen apróra daraboljuk, vagy fokhagymaprésen nyomjuk át.
  3. A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinszteljük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és összepirítjuk.
  4. Felengedjük 9 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk azt burgonyakockákkal, a zeller zöldjét és a leveskockát, majd a forralástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Miután a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre aprítjuk.
  6. Az edényt visszatesszük a tűzre, a levest ismét felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta. Szükség szerint ízesíthetjük, majd még 2-3 percig forraljuk. Az elkészült zellerkrémlevest levesszük a tűzről. 
  7. Ameddig a leves készül személyenként fél szelet kenyeret kockákra vágunk, és kb. 1 evőkanál olajban kevergetve pirosra pirítjuk.
  8. A levest pirított baconcsipsszel és/vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a zellerkrémleves pirított kenyérkockával és bacon chipsszel:

Ezek is érdekelhetnek

Friss