hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pho leves marhahúsból

MME MME
180 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapléhez a csillagánizst, a szegfűszeget, a koriandert, a kardamomot és a fahéjat egy lábasban 7-8 percig szárazon pirítjuk, ameddig erőteljesen el nem kezdeni ereszteni az illatát.
  2. Közben a hagymát és a gyömbért megmossuk, héjasan felszeljük és hozzáadjuk a fűszerekhez az olajjal együtt, majd 5-6 percig erőteljesen pirítunk mindent.
  3. Ezután felöntjük 2 l hideg vízzel, hozzáadjuk a marhacsontot, a csiperkét, sózzuk, majd 2 órát lassan főzzük mint a húslevest és a végén ízesítjük a halszósszal, cukorral.
  4. A rizstésztát egy hőálló edénybe tesszük és forrásban lévő vízzel leöntjük, ha fogkeményre puhult, akkor leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.
  5. A koriander és menta leveleket, a chilit, a gombát és a hagymát felszeljük, a lime-ot felcikkezzük, a bélszínt nagyon apróra szeleteljük.
  6. A leves feltéteket tányérokba rendezzük, majd tűz forrón ráöntjük leszűrt, zsírtalanított alaplevet.

Nézd meg a pho leves elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek