Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne dobd ki! Így készíthetsz fűszeres pirított tökmagot házilag

default user icon
MME
Halloween közeledtével sokan faragnak töklámpást, az óriás sütőtök belsejében lévő magok pedig legtöbbször a kukában végzik. Ha szereted a tökmagot ropogtatni, akkor te is pillanatok alatt megpiríthatod, hogy az esti filmezés közben elmajszold.

A pirított tökmag egy kedvelt csemege, a boltok polcain is lehet kapni. A tökmag nagyon egészséges, magas a fehérjetartalma, egészséges zsírokat tartalmaz, és alacsony a szénhidráttartalma. Ha te is szereted, akkor a halloweeni tökfaragás után ne dobd ki a magokat a kukában, hanem pirítsd meg. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti.

A tökmaggal nem kell mást tenni, mint folyóvíz alatt leöblíteni róla a rostokat, majd szétterítve megszárítani. Utána pedig a fantáziádra és az ízlésedre van bízva, hogy hogyan fűszerezed. Olajat, vagy olvasztott vajat keverj el különböző fűszerekkel. Ha édesre vágysz, akkor cukorral, fahéjjal szórd meg a magokat. Ha csípősre, akkor mehet egy kis csili, ha sósra, akkor mehet a fokhagyma, só, parmezán.  

ÍGY FARAGJ TÖKLÁMPÁST HALLOWEENRA - 3 VICCES RÉMPOFA SÜTŐTÖKBŐL >>>

8 TRÜKK, EGY RÉMISZTŐ HALLOWEEN BULIHOZ >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss