Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sültpaprika-krémleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg kápia paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 ág friss kakukkfű + a díszítéshez
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 ek olívaolaj + a díszítéshez
  • 700 ml zöldségleves-alaplé (kockából)
  • 2 ek balzsamecet
  • feta sajt a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk, és elrendezzük mindet egy nagyobb tepsiben. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk. A vöröshagymát felcikkezzük, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk.
  2. A hagymákat egy tepsibe tesszük. Rácsipkedjük a megmosott kakukkfű leveleit. Sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Az egészet összeforgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a paprika héja felhólyagosodik.
  3. A paprikát kezelhetőre hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, és krémesre törjük a sült hagymákkal együtt. Az alaplével felöntjük, ízesítjük a balzsamecettel, ha szükséges, megsózzuk. Átkeverjük, és egy kevés elmorzsolt fetával tálaljuk. Kakukkfűlevelekkel és olívaolajjal díszítjük.

Videó! Így készítheted el a sültpaprika-krémlevest! >>>

9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss