Mindmegette.hu
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Megsütni és megenni vagy krémlevest készíteni belőle – és még? Mit lehet kezdeni egy szép, megtermett sütőtökkel? Ó, még annyi mindent! Akár egy dupla menüsort is kihozhatunk belőle hétvégére!
Amikor a hosszú és napfényes őszi időt felváltják a szürke és hűvös hétköznapok, akkor bizony elérkezett az sütőtök és ezzel együtt a sütőtökkrémleves ideje. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes!
A hűvösebb napokon jobban kívánjuk a leveseket. Különösen a tápláló és nagyon finom krémleveseket, amelyek akár önmagukban képesek csillapítani az éheséget amellett, hogy átmelegítik a testünket, lelkünket. Összegyűjtöttünk néhány receptet, válogass közülük!
Fotó/Videó: Horváth András
Minél hidegebb van, annál inkább vágyik az ember egy nagy tányér forró krémlevesre. Ez a sült almás, sárgarépás verzió pedig igazi őszi, fűszeres finomság, ami ropogós baconnel megszórva egyszerűen zseniális. Nemcsak a testet, de a lelket is átmelegíti, érdemes kipróbálni!
Az ősz elképzelhetetlen krémlevesek nélkül. Az ízletes zöldségekből önmagukban is laktató, testet és lelket is melengető levesek készíthetők gyorsan, egyszerűen – akár egy fárasztó munkanap után is. Mutatjuk a gombából készült kedvenceinket!
A hideg sárgadinnye-krémleves egy igazi nyári hűsítő. Főzni sem kell, ennek köszönhetően pedig kevesebb mint fél óra alatt elkészül a mosogatással együtt. A napérlelte sárgadinnyének most van a szezonja, szóval bűn lenne veszni hagyni ezt a szupert levest. Készítsétek el ti is az alábbi receptvideó alapján.
Krémlevesek jellemzően ősszel kerülnek az asztalra, pedig egy-egy hűvösebb nyári napon is jól tud esni egy könnyedebb, zöldségből készült finomság. Éppen ezért most egy kakukkfüves gombakrémlevessel készültünk, próbáljátok ki!
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül valamilyen krémleves az asztalra. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk. Ha némi változatosságra vágy, válassz más, izgalmasabb levesbetétet. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a brokkoli egy igen egészséges zöldség. Magas folsav-, C-vitamin és vastartalma miatt a zsírégetésben is segíthet, az pedig külön jó hír, hogy nem csak salátákhoz kiváló alapanyag, hanem mennyei krémlevest is készíthetsz belőle.
Rozsnyai Gabriella
Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek a krémleves: selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Ráadásul szinte bármilyen alapanyagból készíthető - ebben az esetben gomba, tök, burgonya sok-sok hagyma és egy kis fehérbor is került bele. A végeredmény zseniális lett!
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít. Mivel azonban hozzászoktunk ahhoz, hogy a legtöbb élelmiszerhez folyamatosan hozzájuthatunk, így nem is olyan egyértelmű: miért is fontos ez? A szezonális finomságokról Pintér László őstermelő is mesélt, aki a nyári szamóca termés után ősszel tökök termesztésével is foglalkozik.
Felcsiki Tünde
Videó
A hideg, borongós, nyirkos őszi és téli napok garantált örömforrása egy-egy tál forró, laktató krémleves. Ezek elkészítése általában nem tart tovább fél óránál, és némi levesgyönggyel, pirított kenyérkockával vagy esetünkben baconcsipsszel kínálva a család apraja-nagyja boldogan falja. Nézzük, hogyan készül kedvenc gyökerünkből, az olcsó és szuperegészséges zellerből a leves!
DÖMÖTÖR VIOLA
Fotó/Videó: Horváth Reni
Ha van otthon karalábé, ezt a pofonegyszerű és villámgyors krémlevest mindenképp érdemes kipróbálni! Sűrű, krémes, és friss petrezselyemmel megszórva egyszerűen mennyei. Még a gyerekek is imádni fogják!
Nyáron rengeteg friss zöldség közül válogathatunk. Ezért is esett a választásunk most a cukkinire, hiszen szezonja van, ráadásul zseniálisan finom krémlevest készíthetünk belőle újkrumplival feldobva. Kiváló finomság ez a hét bármely napjára, hiszen hamar és könnyen elkészíthető.
A tejszínes zöldborsókrémleves ideális választás, ha egy gyorsan összedobható és könnyű előételt szertnél összedobni a családnak, amit garantáltan mindenki boldogan kanalaz majd! Ha egy kis extrával is feldobnád, javasoljuk hozzá ropogósra sült, majd morzsásra tört bacont, reszelt füstölt sajtot, vagy a házi készítésű krutont - a siker garantált!