Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Sárgabarackból istenien finom krémlevest készíthetünk, amihez még a tűzhelyt sem kell begyújtani. Ez azért igen nagy előnye ennek a receptnek, hiszen a nyári melegben senki nem ácsorog szívesen órákon át a forró konyhában fakanállal a kezében. Ennek a hűs finomságnak a kivételes ízvilága garantáltan felráz a legfáradtabb hétköznapokban is.
Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Ezt a zöldséget azonban nem csak megfőzve és sóval jó alaposan behintve érdemes fogyasztani! A kukoricából sokféle fogás készíthető, a levesektől a salátákon át egészen a főételekig bármihez felhasználhatjuk.
Krémlevesek jellemzően ősszel kerülnek az asztalra, pedig egy-egy hűvösebb nyári napon is jól tud esni egy könnyedebb, zöldségből készült finomság. Éppen ezért most egy kakukkfüves gombakrémlevessel készültünk, próbáljátok ki!
Felcsiki Tünde
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül valamilyen krémleves az asztalra. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk. Ha némi változatosságra vágy, válassz más, izgalmasabb levesbetétet. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
DÖMÖTÖR VIOLA
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a brokkoli egy igen egészséges zöldség. Magas folsav-, C-vitamin és vastartalma miatt a zsírégetésben is segíthet, az pedig külön jó hír, hogy nem csak salátákhoz kiváló alapanyag, hanem mennyei krémlevest is készíthetsz belőle.
Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek a krémleves: selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Ráadásul szinte bármilyen alapanyagból készíthető - ebben az esetben gomba, tök, burgonya sok-sok hagyma és egy kis fehérbor is került bele. A végeredmény zseniális lett!
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít. Mivel azonban hozzászoktunk ahhoz, hogy a legtöbb élelmiszerhez folyamatosan hozzájuthatunk, így nem is olyan egyértelmű: miért is fontos ez? A szezonális finomságokról Pintér László őstermelő is mesélt, aki a nyári szamóca termés után ősszel tökök termesztésével is foglalkozik.
Videó
A hideg, borongós, nyirkos őszi és téli napok garantált örömforrása egy-egy tál forró, laktató krémleves. Ezek elkészítése általában nem tart tovább fél óránál, és némi levesgyönggyel, pirított kenyérkockával vagy esetünkben baconcsipsszel kínálva a család apraja-nagyja boldogan falja. Nézzük, hogyan készül kedvenc gyökerünkből, az olcsó és szuperegészséges zellerből a leves!
Fotó/Videó: Horváth Reni
Ha van otthon karalábé, ezt a pofonegyszerű és villámgyors krémlevest mindenképp érdemes kipróbálni! Sűrű, krémes, és friss petrezselyemmel megszórva egyszerűen mennyei. Még a gyerekek is imádni fogják!
Nyáron rengeteg friss zöldség közül válogathatunk. Ezért is esett a választásunk most a cukkinire, hiszen szezonja van, ráadásul zseniálisan finom krémlevest készíthetünk belőle újkrumplival feldobva. Kiváló finomság ez a hét bármely napjára, hiszen hamar és könnyen elkészíthető.
Fehér Istvánné
A tejszínes zöldborsókrémleves ideális választás, ha egy gyorsan összedobható és könnyű előételt szertnél összedobni a családnak, amit garantáltan mindenki boldogan kanalaz majd! Ha egy kis extrával is feldobnád, javasoljuk hozzá ropogósra sült, majd morzsásra tört bacont, reszelt füstölt sajtot, vagy a házi készítésű krutont - a siker garantált!
Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen betéttel tartalmasabbá teszed vagy cipóban tálalod.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Itt az ősz, és vele együtt az egyik leghálásabb, legizgalmasabb és legjobban variálható zöldség, a sütőtök szezonja. E sokoldalú zöldségből készülhet előétel, leves, főétel és desszert, nem beszélve a Halloweeni töklámpásról, és bár nagyon egészséges, a gyerekek mégis szeretik. Déri Szilvia, alias Házisáfrány egy különleges sütőtök krémleves receptjét ossza meg.
PATAKY KRISZTINA
A zamatos, illatos őszi gyümölcsök, mint például az alma, szőlő és körte mellett ez az évszak a sütők és a cékla szezonja is. Ebből a két remek alapanyagból isteni finom leveset, főételeket és desszerteket is készíthetünk. Ezúttal céklás és sütőtökös ételeket ajánlunk az A és B menüsorban hétvégére.
A kápia paprika édeskésebb íze miatt az egyik legfinomabb paprika. Kiváló alapanyag arra, hogy megsütve körethez keverjük, vagy paprikaszószt készítsünk belőle, vagy selymes krémlevest. Levesként hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.