A pudingot 8 dl tejjel, valamint 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
A tésztához a tojások sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat, valamint a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Ehhez lassan hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre felvert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ha megsült a piskóta, akkor a tejfölbe belekeverjük a porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük az édes krémet. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.