hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei kráterszelet

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pudingot 8 dl tejjel, valamint 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
  2. A tésztához a tojások sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat, valamint a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ehhez lassan hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre felvert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
  4. Ha megsült a piskóta, akkor a tejfölbe belekeverjük a porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük az édes krémet. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KRÁTER SZELET:

Ezek is érdekelhetnek