Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kráter szelet IV.

MME MME
6 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot 8 dl tejjel, valamint 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
  2. A tésztához a tojások sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadjuk az étolajat és a lisztet (amibe előzőleg belekevertük a kakaót és a sütőport).
  3. Ehhez lassan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  4. Ha megsült a piskótánk a kráter sütihez, akkor a nagy pohár 20 %-os tejfölbe belekeverünk 3 evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

    Ajánljuk még:

KAPUCÍNER SZELET PUDINGOS KRÉMMEl>>> 

KINDER SZELET PUDINGGAl >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss