Klasszikus borsóleves

MME MME
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
  2. Ezután a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a darabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld szárát, finomra vágva.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 cm-re ellepje. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig főzzük, amíg a zöldségek finoman megpuhulnak. Főzés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss