Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus borsóleves

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
  2. Ezután a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a borsót, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a darabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld szárát, finomra vágva.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 cm-re ellepje. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percigfőzzük, amíg a zöldségek finoman megpuhulnak. Főzés közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. 

GULYÁSLEVES DEBRECENIVEL 

VILLÁMGYORS ZÖLDSÉGLEVES FILLÉREKBŐL 

KARFIOLLEVES TEJFÖLLEL, CSILIVEL ÉS ÚJHAGYMÁVAL 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss