hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Daragaluska (grízgaluska)

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleveskockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.
  4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.
  5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk. 

Megjegyzés

Ne ijedj meg az olaj mennyiségétől! Csak akkor főzöm külön, ha több napra lesz, egyébként finomabb, ha a levesben fő. - Ilonka57

Ezek is érdekelhetnek