Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves gombaleves daragaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket és a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon addig pirítjuk, ameddig a szélek kis pírt nem kapnak. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, és még néhány percig együtt dinszteljük.

Felöntjük, kb. 1,3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, kevés ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és a forrástól számítva lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.

Közben az egész tojást villával jó habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 dkg búzadarát finoman elkeverünk benne (a lényeg a galuskánál, hogy sűrű kikevert tejföl állagú legyen). Pihentetjük kb. 5 percig, majd a forró levesbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe. Tovább főzzük lassú tűzön kb. 8 percig, amíg a galuskák többszörösükre dagadnak, majd megszórjuk petrezselyemmel, és már is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek