Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges húsgombócleves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A zsemlemorzsával, a felvert tojással, a borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval összedolgozzuk a húsmasszát, és félretesszük, amíg a levest feltesszük főni.
  2. Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal együtt néhány perc alatt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Megkeverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon és ne maradjon csomós.
  3. Lestyánnal, aprított zeller zöldjével, borssal, csilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  4. Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük az aprított petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.


Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss