hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb sárgaborsó-főzelék

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átválogatjuk, és hideg vízbe áztatjuk kb. 2 órára. Ezután annyi tiszta vízben feltesszük főzni, amennyi kb. 1-2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, akkor a habját szűrőkanállal leszedjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet is. 
  2. Miközben puhára főzzük, a rántást is elkészítjük; felhevítjük az olajat, beledinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Ezután meghintjük a fűszerekkel és a liszttel, illatosra pirítjuk, aztán felengedjük kb. 1,5 dl vízzel.
  3. Jól elkeverjük, majd a rántásunkat folyamatos keverés közben a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforraljuk, és néhány perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.

Nézd meg A sárgaborsó-főzelék elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek