Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legkiválóbb hazai borászok a Gellértben - borozz velük a Márton napon!

default user icon
MME
November 7-10 között immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Márton-napi borfesztivált a a Danubius Hotel Gellértbe. A rendezvényen több mint 100 kiállító borászat vonul fel.

A Gellért Szálló Márton napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől. 

Jó magyar borokban nincsen hiány szerencsére, így nem csoda, hogy a rendezvényen a legjobb hazai borászatok képviselik magukat. Badacsonytól kedzve, Villányon át Tokajig, a szálloda összes termében felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, több mint 100 kiállító borait - fehéret, rosét, vöröset egyaránt - kóstolhatja majd a közönség. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás 17 órától 22 óráig tart.

Különlegessége a rendezvénynek, hogy a borászatok nagy része naponta változik majd. Szombaton részt vesz a rendezvényen Liszkay Mihály is, a borász a zongoránál. A különböző tételek megkóstolásával pedig egy-egy teljes regény alakul majd a fesztiválozók fejében, melyek mindegyikének címe a borfesztivál idei szlogenje lesz (Karinthy Frigyes után szabadon): "Így isztok ti". 

A fesztivál állandó partnere, a Winelovers a szeptemberben megjelent magazin, a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor apropóján pénteken és szombaton 30 perces ingyenes villámkurzusokat tart majd, melyek címe stílszerűen akár az is lehetne: Így teszteltek ti. Az érdeklődők ezeken a 100 legjobb magyar bor 3-4 tételén keresztül a zsűri egyik tagjának vezetésével betekintést nyerhetnek a teszt működésébe.

SÖR, BOR, PEZSGŐ - ÍGY MÁRTONNAPOZUNK MI A GELLÉRTBEN >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss