hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-krémleves pirított kenyérkockával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót alaposan megmossuk. A krumpmlit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékba beletesszük a borsót és a krumplit és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
  3. Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.
  4. A kenyérkockát lehet készen is venni, de magunk is elkészíthetjük. 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a levesre.

PIKÁNS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES>>> 

HIDEG KOVÁSZOSUBORKA-KRÉMLEVES>>> 

TÖKMAGOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss