Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó-főzelék kolbásszal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Az előző este a sárgaborsót átválogatjuk, leöblítjük, és beáztatjuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. Másnap szűrőbe téve jól átöblítjük, lábasba tesszük kb. 1,5 l vízzel. Megózzuk, lefedjük, és puhára főzzük.
  2. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasszuk rajta a hagymákat. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kissé lepirítjuk le. Egy kevés főzőlével felöntjük, és simára keverjük. A borsóhoz öntjük, felforraljuk, belecsipkedjük a leöblített majoránna leveleit, és még pár percig főzzük.
  3. A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és száraz serpenyőben megsütjük és tálaljuk a főzelékhez. 

Ezek is érdekelhetnek