Héjában sült krumplit bizonyára mindenki evett gyerekkorában, olvasztott vajba tunkolni, megsózva. A bátrabbak még sült szalonnát is ettek hozzá. A héjában sült krumplit minden kezdő el tudja készíteni, hiszen a burgonyát betenni a forró sütőbe, majd egy óra múlva kivenni és megenni, nem nagy ördöngösség. De mit szólnátok ahhoz, hogy ha izgalmasabbá tennénk a krumplit azzal, hogy megtötjük olyan finomsággal, mint például kolbász és sajt?
Hozzávalók 12 darabhoz:
6 db közepes méretű burgonya
só
25 dkg kolbász
25 dkg füstölt sajt
1 csokor snidling
1 db tojássárgája
50 ml olívaolaj
20 dkg tejföl
frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A burgonyát alaposan megmossuk. Megsózzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd hosszában félbevágjuk mindegyiket. A puha belsejüket kikaparjuk egy tálba, és villával összetörjük.
2. A tört krumplihoz hozzáadjuk a kockákra vágott kolbászt, a lereszelt füstölt sajt felét, a megmosott, finomra vágott snidlinget, a tojássárgáját, az olívaolajat és a tejfölt.
3. A krumplis keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kivájt fél burgonyákba.
4. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a burgonyahajók tetejére, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul.