Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: Kolbászos-sajtos töltött krumpli

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Héjában sült krumplit bizonyára mindenki evett gyerekkorában, olvasztott vajba tunkolni, megsózva. A bátrabbak még sült szalonnát is ettek hozzá. A héjában sült krumplit minden kezdő el tudja készíteni, hiszen a burgonyát betenni a forró sütőbe, majd egy óra múlva kivenni és megenni, nem nagy ördöngösség. De mit szólnátok ahhoz, hogy ha izgalmasabbá tennénk a krumplit azzal, hogy megtötjük olyan finomsággal, mint például kolbász és sajt?

Hozzávalók 12 darabhoz:

6 db közepes méretű burgonya 

25 dkg kolbász
25 dkg füstölt sajt
1 csokor snidling
1 db tojássárgája
50 ml olívaolaj
20 dkg tejföl
frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan megmossuk. Megsózzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd hosszában félbevágjuk mindegyiket. A puha belsejüket kikaparjuk egy tálba, és villával összetörjük. 

2. A tört krumplihoz hozzáadjuk a kockákra vágott kolbászt, a lereszelt füstölt sajt felét, a megmosott, finomra vágott snidlinget, a tojássárgáját, az olívaolajat és a tejfölt. 

3. A krumplis keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kivájt fél burgonyákba. 

4. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a burgonyahajók tetejére, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul.

Ha kedvet kaptál a töltött krumplihoz, akkor válogass még ezek között a receptek között! >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GRÍZES TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss