A saláta és a kolbász két külön univerzum - gondolják sokan, de ők valószínűleg még nem kóstoltak hajszálvékonyra vágott, pirított kolbászkarikákkal, modernkori nevén kolbászcsipsszel megbolondított salátát! A következőkben egy ilyen izgalmas kreációt mutatunk nektek, az úgynevezett vinaigrette (ejtsd: vinégrett) öntettel meglocsolva, ami hangzatos neve ellenére bozasztó egyszerű alapanyagokból áll: olaj, alma-, tárkony-, málna vagy borecet, só, bors, mustár. Lássuk, hogyan készül!
hozzávalók (4 személyre):
- 10 dkg bab (konzerv)
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 8 db nagyobb koktélparadicsom
- 15 dkg vegyes zöldsaláta-levél
- 1 ek magos mustár
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek tárkonyecet
- só
- frissen őrölt bors
- 5 dkg paprikás csípős kolbász
Elkészítés:
A konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, majd mindet egy nagy keverőtálba öntjük. A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd hozzákeverjük a megmosott zöldsaláta-leveleket.
Az öntethez a magos mustárt alaposan összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel, majd ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.
Éles késsel a kolbászból nagyon vékony szeleteket vágunk, szárazon forrósítsunk fel egy serpenyőt, és gyakran megforgatva süssük benne ropogósra a kolbászszeleteket.
A dresszinget az előkészített zöldségekre csorgatjuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére szórjuk a ropogós kolbászcsipszet, és tányérokra szedve azonnal tálaljuk. A salátához pirított bagettszeleteket kínálhatunk.