Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: frissítő nyári saláta ropogós kolbászcsipsszel

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A saláta és a kolbász két külön univerzum - gondolják sokan, de ők valószínűleg még nem kóstoltak hajszálvékonyra vágott, pirított kolbászkarikákkal, modernkori nevén kolbászcsipsszel megbolondított salátát! A következőkben egy ilyen izgalmas kreációt mutatunk nektek, az úgynevezett vinaigrette (ejtsd: vinégrett) öntettel meglocsolva, ami hangzatos neve ellenére bozasztó egyszerű alapanyagokból áll: olaj, alma-, tárkony-, málna vagy borecet, só, bors, mustár. Lássuk, hogyan készül!

hozzávalók (4 személyre):
  • 10 dkg bab (konzerv)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 8 db nagyobb koktélparadicsom
  • 15 dkg vegyes zöldsaláta-levél
  • 1 ek magos mustár
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek tárkonyecet
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg paprikás csípős kolbász
Elkészítés:

A konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, majd mindet egy nagy keverőtálba öntjük. A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd hozzákeverjük a megmosott zöldsaláta-leveleket.

Az öntethez a magos mustárt alaposan összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel, majd ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.

Éles késsel a kolbászból nagyon vékony szeleteket vágunk, szárazon forrósítsunk fel egy serpenyőt, és gyakran megforgatva süssük benne ropogósra a kolbászszeleteket.

A dresszinget az előkészített zöldségekre csorgatjuk, alaposan összeforgatjuk, majd  a tetejére szórjuk a ropogós kolbászcsipszet, és tányérokra szedve azonnal tálaljuk. A salátához pirított bagettszeleteket kínálhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss