Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa

150 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk.
  2. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. Fél órán át kelesztjük.
  3. Közben apróra vágjuk a medvehagymát.
  4. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagymát, feltekerjük, és letakarva pihentetjük.
  5. 20 perc után a tésztát 1 centi vastagra nyújtjuk,  pogácsákat szaggatunk belőle.
  6. A pogácsákat egy tepsibe sorakoztatjuk, 10 percet pihentetjük, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss