hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa csilis szilvamártással a grillen

MME MME
40 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A csilis szilvamártás elkészítéséhez a szilvákat a lereszelt narancshéjjal és a fűszerekkel elkevert vörösborban lassan gyöngyöztetve puhára főzzük. Az étkezési keményítőt csomómentesen hozzákeverjük, a négy evőkanál vörösborral fellazítjuk és kevergetés közben újra forraljuk.
  2. A császármorzsa elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a sóval kézi habverővel fehéredésig keverjük, habosítjuk. Majd a tejet és a lisztet kis adagokban hozzákeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájás masszába forgatjuk.
  3. A grillt 180-200 fokos indirekt hőre melegítjük.
  4. Egy serpenyőben a vajat felhevítjük a szezámmagot hozzákeverjük, a tésztát beleöntjük és az indirekt zónában fedő alatt 15-20 percig grillezzük, amíg az alja enyhén megbarnul. Közben egyszer megfordítjuk és darabokra vágjuk egy fakanállal.
  5. Egy kevés porcukorral beszórjuk, és addig keverjük, amíg a cukor megkaramellizálódik a serpenyőben. Tányérokra szedjük, porcukorral megszórva a csilis szilvamártással tálaljuk. 

    Nézd meg videón, hogy készül a császármorzsa csilis szilvamártással a grillen:


Ezek is érdekelhetnek