Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fanny magazin
Még a szigorú étkezési szabályok szerint élő uralkodókat is le lehetett venni a lábukról az édes ízekkel – a franciák egyik királyát a feleségének szó szerint egy desszerttel sikerült visszacsalogatnia a hitvesi ágyba.
Kard Sándorné
Videó
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli háziasszonya most megmutatja, hogy készíthetitek el a grillen.
A császármorzsa a gombóc, a palacsinta, a máglyarakás, és a vargabéles mellett azok közé a desszertek közé tartozik, amelyek egy tartalmasabb leves után főételként is megállják a helyüket. A császármorzsa olcsó, gyorsan elkészíthető finomság. Ha elkészíted, csupán egy gondod lesz: lekvárral, vagy porcukorral edd.
Baloghné Kele Judith
A klasszikus császármorzsa itthon, a búzadarával készült változatot jelenti, ami egyértelműen baracklekvárral és némi porcukorral meghintve a legfinomabb! Íme a recept videón.
Vass Lászlóné
Egy nagy tál bableves vagy krumplileves után sokszor megelégszünk egy desszerttel is második fogásként. Ilyenkor jönnek jól az édes főzött tészták, mint a lekváros derelye, a diós nudli, vagy épp a szilvás gombóc. Nálatok melyik a kedvenc?
Gluténmentes Íz-Lik
A nagymama palacsintája, a baracklekváros fánk és az omlós almás pite nem az igazi, ha nem kerül a tetejére egy kevés porcukor - de ugyanez még jó néhány finomságról elmondható. Válogatásunkban olyan nem túl diétás, de cserébe mennyei desszerteket gyűjtöttünk össze, amiket el sem tudnánk képzelni porcukor eső nélkül. Nálatok melyik a kedvenc?
A búzadarára hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint a tejbegríz szilárd változatára - és slussz. Pedig sok, nagyon finom étel készíthető belőle - a túrógombóctól kezdve a császámorzsán át a a levesbetétek koronázatlan királynőjéig, a grízgaluskáig.
Kovács Ágnes
Amikor csak fél órátok van arra, hogy egy kiadós vacsorát főzzetek, vagy idő van, de nincs lehetőségetek túl sokat foglalkozni az étellel, amíg elkészül, nem árt, ha van a tarsolyotokban néhány jól bevált, egyszerű és villámgyors recept. És, ha igazán biztosra akartok menni, válasszatok videóreceptet, hogy pontról-pontra követni tudjáűtok az elkészítés menetét! Mutatjuk most az 5 kedvencünket!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Török Zsuzsa
Lapul a hűtődben egy kis túró? Megmutatjuk, mi mindenre használhatod a hagyományos túrógombócon, túrós csuszán és rétesen túl.
Wagensommer Alexandra
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit.
A császármorzsa az a klasszikus, amit gyerekként az iskolai menzán, vagy a nagyinál, otthon is egyformán szerettünk,de mégis: ritkán állunk neki az elkészítésének. Pedig, tulajdonképpen, egy sűrű, búzadarás palacsintatésztát kell egy forró serpenyőben kitartóan kevergetni addig, amíg morzsáira nem esik. Mutatjuk, hogyan!
KOCSIS BÁLINT
Tudtad, hogy az osztrák édességként híressé vált császármorzsát a németek sós köretként fogyasztják zöldségek mellé?
PATAKY KRISZTINA
A bécsi konyha változatossága annak köszönhető, hogy a birodalom terjeszkedésével együtt a szomszédok tűzhelyéről is átkerült egy és más az osztrákok asztalára: a csehek fazekából a gombóc ugrott ki, a gulyás tőlünk, a tésztafélék pedig az olaszoktól vándoroltak át a sógorok tányérjára.
Imádjuk a császármorzsát, mert nem csupán édesség, akár egy vacsorát is letudhatunk vele. Éppen ezért fontos, hogy minél egészségesebben készítsük el!