hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa mazsolával

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatészta- féleséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
  2. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, beleöntjük a tésztát egy 2 cm magas serpenyőbe, és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Akkor négybe vágjuk, és a részeket megforgatjuk. Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral, és minden oldalát megpirítjuk. Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.

3 EGYSZERŰ CSÁSZÁRMORZSA-VARIÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

Megjegyzés

Mazsolával készítettem most, mert így kívántam. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss