Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves rakott káposzta

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzzük. A hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és a pirospaprikát, jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a felkarikázott paradicsomot és zöldpaprikát.

Befedjük alufóliával, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom egytálétel. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss