hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pergős rizsköret

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pergős rizs elkészítéséhez lábasban felmelegítjük az olajat. Figyeljünk rá, hogy ne hevítsük túl!
  2. Ráöntjük a rizst, és hagyjuk kicsit felforrósodni. A rizsszemek kicsit kifehéredhetnek, de ne piruljanak meg.
  3. Ekkor ráöntjük a vizet, fűszerezzük, és takarékon, fedő alatt, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg tejberizs állagú lesz.
  4. Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk pihenni. Kb. 10 perc múlva egyszer ismét megkeverjük, visszatesszük a fedőt, és további 10 percet pihentetjük.
  5. Az elkészült rizst pörköltek, sült húsok, de akár pulykaragu mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Nem értek egyet azokkal, akik úgy főzik a rizst, mint a tésztát. Akárhogy csinálják, soha nem lesz olyan finom, mivel a leszűrt lével együtt leönt róla minden értékes és zamatos anyagot. - MME

Ezek is érdekelhetnek