Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Általában tapad, ragad, túlfő vagy épp ellenkezőleg: mindig fogkemény marad a főtt rizsed? Az alábbi tippeket szem előtt tartva végre előállíthatod a régóta vágyott, tökéletes, pergős rizsköretet!
Szabó Veronika
A rizs átmosása főzés előtt legalább olyan megosztó kérdés, mint a tészta leöblítése főzés után. Ez utóbbiról már kiderült, hogy tilos, kérdezz csak meg egy olasz háziasszonyt! Hosszú mamma mia lesz a válasz. De hogy a rizst miért kell leöblíteni, sőt hosszabb ideig áztatni, azt az ázsiai konyha szakértőitől tudtuk meg.
A főtt rizs az egyik legkedveltebb köretünk. Míg évtizedekkel ezelőtt minden háziasszony gyorsan és gond nélkül elkészítette, mára – hála a zacskós, előfőzött termékeknek – egyre többen vannak, akik nem sajátították el a rizsfőzés fortélyait. Pedig nem bonyolult, kis odafigyeléssel tökéletes lehet a végeredmény. Összegyűjtöttük azokat a hibákat, amelyeket sajnos gyakran elkövetünk főzés közben.
Molnár Béla
Nem gondolnád, de a maradék rizstől nagyon, NAGYON rosszul lehetsz, ha nem megfelelően tárolod. Mondjuk, hogy ez pontosan mit is jelent.