A tészta elkészítéséhez a tojásokat felütjük és egy aprítóba tesszük és a gép segítségével felverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet (tojásonként 10 dekagramm lisztet használunk) és a sót és összekeverjük. Amikor a tészta már majdnem elválik az edény falától kevés olívaolajat öntünk hozzá és az aprítóval néhány percig keverjük még. Egy lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk még a tésztát, és felhasználásig folpackba tesszük.
A raguhoz olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, félrehúzzuk az edény szélére és beletesszük a darált húst. Amikor a hús megpirult kiszeszedjük.
Egy aprítógép segítségével összevágjuk a meghámozott zellert, répát és a szárzellert és a serpenyőbe, a hagymára öntjük és megpároljuk. Felöntjük a vörösborral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet. Felöntjük a paradicsomszósszal és a hámozott paradicsommal, visszatesszük a húst és felöntjük vízzel. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, petrezselyemmel, barna cukorral és sóval is, ha szükséges.
A besamel mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és felöntjük tejjel. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
A tésztát annyifelé vesszük, ahány réteget szeretnénk készíteni. Lisztezett felületen tepsi alakúra nyújtjuk a tésztát.
A tepsi aljára tesszünk egy réteg szószt, befedjük az egyik tésztalappal, ráöntjük a besamel egy részét, majd újból a raguból rakunk egy réteget. Ezután következik ismét a tésztalap és a besamel, ragu és tésztalap. A tetejére mozzarella sajtot és parmezánt rakunk. Alufóliával lefedjük és 170 fokon 35 percig sütjük. 25 perc után levesszük a fóliát, hogy a sajt megpiruljon.