Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cottage pie, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
55 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A húsos raguhoz a hagymát és a petrezselymet felaprítjuk, majd vajon megdinszteljük. A darált marhahúst, a sót, a borsot hozzáadjuk és a borral felöntjük. Szükség szerint kevergetve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Közben elkészítjük a burgonyapürét: a sót, a borsot és a szerecsendiót a tejbe keverjük, majd belerakjuk a felkockázott burgonyát is. Szép lassan megfőzzük. 
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Egy hőálló tálat kivajazunk és félrteszünk. A vajat a megfőtt krumplihoz adjuk, és krumplinyomóval pürésítjük. A burgonyapürét kétfelé osztjuk, az első felét az előkészített sütőforma aljára tesszük. A félretett darált húsos keverékkel befedjük, a maradék burgonyapürét erre borítjuk. 
  4. A tetjét elsimítjuk, zsemlemorzsával és sajttal megszórjuk. A sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. (Ha szeretnénk, zöldséggel felturbózhatjuk az ételt: bébirépa-konzervet lecsöpögtetünk és a darált húsos rétegre tesszük, a krumplipüréréteg alá. Nagyon jó plusz ízt ad a pitének.)

Megjegyzés

A recept Gáspár Bea: Bea konyhája – Családi receptek egyszerűen című szakácskönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 5490-, forint) Fotó: Kaszás Gergely, gergelykaszas.hu - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss