Nálunk a gyerekek is élnek-halnak érte, így amikor váratlanul állítanak be a nagyihoz, ha esetleg épp nem főzött, akkor is meg tudja őket vigasztalni egy jó adag tonhalkrémmel.
Nos, lehet, hogy van, aki vitatkozna velem, és állítaná, hogy vegyük meg a krémhez a lehető legjobb minőségű tonhal konzervet, én mégis azt mondom, az étel működik bármelyikkel, legyen az drága, olcsó, olajban vagy sós lében eltett változat. Vásárláskor tudatos felhasználóként csak arra ügyeljünk, hogy a tonhalunk fenntartható forrásból származzon. A tonhalkrémet hűtőszekrényben 2-3 napig eltarthatod, bár kétlem, hogy addig megmaradna.
Hozzávalók 2-3 fő részére:
- 1 db nagyobb, kb. 180 g-os tonhalkonzerv
- 1/2 fej kisebb hagyma
- 1 ek majonéz
- 1 ek puha vaj
- citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
- Csöpögtesd le a tonhalat és tedd egy kisebb tálba.
- Tisztítsd meg a hagymát, és vágd a lehető legapróbbra. Add a tonhalhoz.
- Tedd a hal mellé a majonézt, vajat, citromlevet, sót és borsot, majd villával keverd addig, míg egyenletes krém állagot nem kapsz.
- Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
- Kínáld pirítóssal és zöldség csíkokkal.