13 recept édesburgonyából, amit nem hagyhatsz ki

default user icon
MME
A batáta avagy édesburgonya itthon is egyre elterjedtebb és kedveltebb alapanyag. Fogyaszthatjuk köretként püré vagy sült krumpli formájában, de készíthetünk belőle lepényt, gofrit sőt még süteményeket is.

Az édesburgonya talán még többféleképpen felhasználható alapany, mint a krumpli. Édes és sós ételekhez is tökéletesen illik. Nemcsak pürét vagy krémlevest készíthetünk belőle, és még nem is csak olajban sütve finom. Valójában számtalan sütemény, saláta és főétel része is lehet. 13 finomabbnál finomabb receptünkkel be is bizonyítjuk mindezt. Próbáljátok ki, készítsétek el valamennyit. 

1. MELEG ÉDESBURGONYA-SALÁTA >>>

2. ÉDESBURGONYÁS GNOCCHI >>>

3. SÜLT ÉDESBURGONYAPÜRÉ >>>

4. ÉDESBURGONYÁS LEPÉNY >>>

5. SÜLT ÉDESBURGONYA >>>

6. Melengető édesburgonya krémleves >>>

7. Rántott karaj fűszeres édesburgonyával >>>

8. Édesburgonyás sajttorta >>>

9. Rakott édesburgonya >>>

10. Édesburgonyás brownie >>>

11. Édesburgonyás lasagne mentesen >>>

12. Rozmaringos csirkemell édesburgonyapürével >>>

13. Lencseragu édesburgonyába töltve >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss