Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles, ahogy Buday készíti (glutén- és cukormentes recept)

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A vargabéleshez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • 10 dkg nyírfacukor vagy édesítőszer
  • 1 db citrom héja
  • 1 db narancs héja
  • 1 db vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 1 csomag rizstészta
  • vaj
  • 1 csomag réteslap
  • A tetejére:
  • 3 ek tejföl
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. A vargabéles töltelékéhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a nyírfacukrot, vagy bármilyen más édesítőszert. Belereszeljük a citrom és a narancs héját is, végül megszórjuk a vaníliarúd kikapart belsejével.
  2. A rizstésztát kifőzzük a csomagoláson feltüntetett javaslat szerint. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a túrós masszába, végül hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.
  3. A vajjal kikent tepsit kibéleljük a réteslapokkal, beleöntjük a vargabéles túrós töltelékét, és letakarjuk a másik réteslappal.
  4. Ezután a tetejét megkenjük a  tejföl és tojássárgája keverékével, majd 150-160 fokra előmelegített sűtőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Nézzétek meg videón is, hogyan készíti Buday Péter az egészséges vargabélest:




Ezek is érdekelhetnek

Friss