Mindmegette.hu
Recept
MME
Videó
Szezonális kedveceink sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan sütemény következik a sorban, ami megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is, holott nincs benne más, mint gesztenyepüré és háztartási keksz. A végeredmény: MENNYEI!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Ma egy Márton-napi klasszikus következik: sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával.
Somogyi Bea
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan elkészíthető fokhagymakrémleves következik, ami garantáltan a család kedvence lesz!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most például azt, hogy egy olyan magyaros klasszikus, mint a paprikás krumpli hogyan lesz tökéletes!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Ezt a klasszikus desszertet például egy kis mentával tettük még ellenállhatatlanabbá, megéri kipróbálni!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű baconös rakott csirke, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ma egy francia klasszikus, a hagymaleves következik, amit mindenki imád! Mutatjuk a receptet.
Ha még mindig úgy gondolod, hogy a sárgaborsó-főzelék ízetlen a menzás emlékeknek köszönhetően, akkor ezt a negatív berögződést most biztosan elűzzük belőled. Sorozatunkban szándékosan vettük elő ezt a klasszikust, hiszen higgyétek el, ez egy isteni étel, ha jól van elkészítve. Kolléganőnk, Somogyi Bea most be is avat titeket az elkészítésének minden fortélyába.
Ami az olaszoknak a gnocci, az nekünk a nudli, amit nem olyan nehéz elkészíteni, hogy érdemes legyen a boltban készen megvenni. Most megmutatjuk, hogyan lesz pont olyan, mint a nagyié - vagyis tökéletes!
Egy hét sincs már karácsonyig, ilyenkor már javában azt tervezzük a családdal, hogy mi legyen az ünnepi főfogás. Ha nem szeretitek a halat, vagy a sertést és inkább a szárnyasoknál maradnátok, akkor a gesztenyével töltött pulykamell a legjobb választás lehet. Szezonális kedvenceink rovatunkban, kolléganőnk Somogyi Bea mindezt megspékelte még baconnel és egy kis fehér borral.
A karácsony egyértelműen a halételek szezonja. A halászlé mellett gyakran kerül az ünnepi asztalra rántott hal is, ami mellé kiválóan passzol az örök kedvencnek számító majonézes krumplisaláta. Szezonális kedvenceink sorozatunkban megmutatjuk, hogyan készíthetitek el ezt az egyszerű, pénztárcabarát ünnepi fogást.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy tartalmas zöldségleves következik francia pesto-val, vagyis pistou-val felturbózva, ami egy hideg őszi/téli napon különösen jól fog esni. Próbáljátok ki!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy ázsiai ihletésű csirkeleves következik egy kis gyömbérrel felturbózva. Próbáljátok ki ti is!
Egy melegszendvics mindig jó választás akár reggelire, akár vacsorára, de még egy baráti bulit is fel lehet dobni vele. Pláne, ha házi szendvicskrémmel készítjük. A szezonális kedvenceink rovatunkban kolléganőnk egy extrakrémes gombás szendvicskrémet készített. Próbáljátok ki ti is!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy pofonegyszerű kevert süti következik, amit az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcsével, a körtével turbóztunk fel. Próbáljátok ki!